Heart Valve Voice team fiets van Londen naar Parijs

Fietsteam Heart Valve VoiceVan 15 tot 17 mei heeft een team van Heart Valve Voice uit Engeland per fiets de route van Londen naar Parijs afgelegd. Het team bestond uit cardiologen, chirurgen en hartverpleegkundigen. Ook nam een hartpatiënt aan deze uitdaging deel. Deze actie had tot doel om de bewustwording van een hartklepziekte te verhogen. In Engeland zijn 1,5 miljoen mensen boven de 65 jaar door een hartklepziekte getroffen. Toch blijkt uit onderzoek dat 94% niet op de hoogte is van de meest voorkomende hartklepziekte: aortaklepstenose. Ook is niet bekend wat deze ziekte inhoud. De diagnose van aortaklepstenose kan eenvoudig worden gesteld door de huisarts. Hij kan met de stethoscoop naar het hart te luisteren en eventuele hartruis waarnemen.

De reis startte op 15 mei in Guys ‘& St Thomas’s Hospital in Londen en eindigde op het podium op de EuroPCR-conferentie, een conferentie voor cardiologen, in Parijs op 17 mei.

Op het podium kondigden zij de eerste Europese Hartkleppendag aan. Deze zal volgend jaar op 24 september 2018 plaatsvinden.

Dit mooie initiatief werd gesponsord door LivaNova, Edwards Life Sciences, GE Healthcare, Rinicare, British Heart Valve Society, Cyclism en Arragon Cycles.